Ga naar de inhoud

Zorgverzekering

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten, ook wel basisverzekering genoemd. Deze basisverzekering biedt dekking voor kosten van medische behandelingen, volgens een wettelijk beschreven pakket aan zorg. De inhoud van dit pakket wordt jaarlijks door de minister van Volksgezondheid samengesteld en aangepast.

In het basispakket ben je onder andere verzekerd voor geneeskundige zorg (waaronder zorg door huisartsen), geneesmiddelen, medische-specialistische zorg, verloskundige zorg, kraamzorg en ziekenhuisverblijf. Verzekeraars zijn verplicht mensen te accepteren voor de basisverzekering.

Vanaf 18 jaar is op de basisverzekering een verplicht eigen risico van toepassing. Dit jaar is het eigen risico vastgesteld op € 385,-.

Voor zorg die niet of beperkt in de basisverzekering zit, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, tandheelkundige zorg, alternatieve geneeswijzen of brillen en contactlenzen. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Verzekeraars zijn danook niet verplicht mensen te accepteren voor een aanvullende verzekering. Aanvullende verzekeringen worden door verzekeraars zelf samengesteld.

Neem voor meer informatie over dit product contact met ons op zodat wij u nader kunnen informeren.

terug naar overzicht