Ga naar de inhoud

Rechtsbijstand Verkeer

Stel, u heeft een aanrijding gehad en u bent het niet eens met de tegenpartij over de schuldvraag. U heeft hiervoor juridische hulp nodig. De Verkeersrechtsbijstandverzekering helpt u bij juridische problemen na bijvoorbeeld een aanrijding.

Verzekeraars bieden verschillende pakketten en modules aan, zoals de verhaalsbijstand. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om het verhalen van schade aan een auto of bagage na een aanrijding of het verhalen van schade aan de gezondheid van de bestuurder na een aanrijding.

In de polisvoorwaarden leest u precies welke juridische problemen zijn verzekerd. In ieder geval is het zo dat het moet gaan om:

  • Problemen die nog niet speelden op het moment dat u de verzekering afsloot
  • Problemen die op het moment van het afsluiten van de verzekering nog niet te voorzien waren

Voor bepaalde juridische problemen hanteert een verzekeraar vaak een wachttijd op het moment dat u de verzekering afsluit. Ook heeft u soms een eigen risico. In enkele gevallen hanteert de rechtsbijstandverzekeraar een drempel of franchise.

Neem voor meer informatie over dit product contact met ons op zodat wij u nader kunnen informeren. Indien u het wenst kunt u ook de bijbehorende productwijzer raadplegen.

terug naar overzicht